MCG nie je úplným nováčikom na trhu, už zopár rokov ponúka zberateľom modely cestných áut značiek Volkswagen, Tatra, Volga a modely ťahačov v mierke 1:18.

Napriek tomu väčšina zberateľov mala menšie predsudky vzťahujúce sa na vypracovanie detailov, ktoré sú v prípade pretekárskych áut kľúčové. Napokon keď prvý model Lotus 79 uzrel svetlo sveta, obavy sa zmenili na nadšenie ktoré vyvolalo spracovanie modelov a hlavne predajná cena. Kovový model vypracovaný na veľmi dobrej úrovni, s figúrkou pilota a dokonca s reklamou JPS. K tomu ešte podstavec s popisom predmetného modelu a potlačou červeno-bielych obrubníkov. Takýto model za 59€ je veľmi výhodnou kúpou v porovnaní s etablovanými výrobcami ako sú Minichamps, Spark, BBurago alebo Solido.

Vo svete modelov F1 býva častokrát zvykom, že ak sa výrobca rozhodne vydať určitý model, tak ho vydá s jedným i druhým pilotom daného tímu z danej sezóny. Predpokladáme, že za tým budú výrobné dôvody, keďže do rovnakej karosérie posadia inú figúrku a zmenia štartové číslo a menovku na aute. MCG však aj v tomto nás prekvapilo, pretože Lotus 79 vydali s Andrettim vo verzii víťaza VC Belgicka a Ronnieho Petersona vo verzii víťaza VC Rakúska. Môžeme si všimnúť že sa tieto 2 autá líšia vo viacerých detailoch, dokonca Ronnieho auto má obuté gumy do dažďa.

Lotus 79 R. Peterson 1978, MCG

Nebolo to inak ani v prípade modelu Tyrrell 006 s Jackiem StewartomFrancoisom Cevertom. V porovnaní týchto dvoch modelov je však tých odlišností pomenej, ale to môže byť spôsobené aj faktom, že toľko odlišností reálne nebolo ako v prípade Lotusov.

Tyrrell 006 Stewart 1973, MCG

Tyrrell 006 F. Cevert 1973, MCG

Najnovším modelom z radu Formule 1 je McLaren TAG Porsche MP4/2B s Alainom Prostom a Nikim Laudom. Práve v prípade Laudu sa jedná o model z VC Holandska, kde Lauda získal svoje posledné víťazstvo v kariére. Prostov McLaren je jedinečný z pohľadu, že sa jedná o jeho prvý majstrovský monopost. V prípade McLarenov sme už nedostali model rovno s Marlboro reklamou, ale v balení každého modelu je sada Marlboro vodolepiek (decálov), ktoré môže každý fanúšik podľa vlastného uváženia aplikovať na model.

McLaren MP4/2B Niki Lauda 1985, MCG

McLaren MP4/2B, A. Prost 1985, MCG

V najbližších mesiacoch sa môžeme tešiť na tieto novinky:

  • Brabham BT20 J. Brabham, VC Mexika 1966
  • Brabham BT20 D. Hulme, VC Veľkej Británie 1966
  • Ferrari 312 T2B, N. Lauda 1977
  • Ferrari 312 T2B, C. Reutemann 1977
  • Lotus 72D, E. Fittipaldi 1972 VC Španielska
  • Lotus 72D, D. Walker 1972 VC Španielska
  • McLaren M23, J. Hunt 1976, VC Francúzska
  • McLaren M23, J. Mass 1976, VC Nemecka

Všetky tieto modely budú dostupné na našom e-shope hneď po vydaní, preto odporúčame pravidelne sledovať stránky Tibormodel.com