Nikiho Laudu, ikonu Formuly 1 asi nikomu netreba predstavovať, dokonca ani mladej generácii, ktorá začala sledovať preteky F1 iba niekoľko rokov dozadu. Pamätáme si ho ako trojnásobného majstra sveta, úspešného podnikateľa a v nekonečnom rade ako poradcu v tíme Mercedes AMG Petronas, ktorý láme rekordy od 2014 až po súčasnosť. Jeho príbeh v súboji s Jamesom Huntom bol stvárnený vo filme Rivali (The Rush), ktorý si fanúšikovia motoršportu viackrát pozreli. 

Firma GP Replicas sa rozhodla opätovne vydať jeho posledný majstrovský voz, a to McLaren MP4/2. Monopost, ktoré malo karbónové monocoque a vzadu šesťvalcový turbomotor s objemom 1,6 litra z dielne Porsche, dosahujúci výkon až 811 koní. 

Tento prémiový model vydaný v sérii 500 kusov, na koženom podstavci a s akrylovou vitrínou dokáže fakt vyvolať pozornosť. Charakteristickým znakom tohto modelu je zadné krídlo s dvomi postrannými krídelkami špecifické na sezónu 1984, ktorými úlohou bolo zaistiť viac prítlaku na zadnú nápravu. 
Na podobných modeloch býva zaužívané, že v skutočnosti karbónové časti ako podlaha, vnútorná strana zadného krídla alebo difúrzor sú odliate z obyčajného čierneho plastu. To ale neplatí pri GP Replicas, kde každý z týchto vymenovaných dielov má karbónový povlak - fóliu s imitáciou karbónu. 

Chválihodné je aj spracovanie časti loga Marlboro na nose, ktorý vyzerá tak ako má vyzerať podľa reálneho auta - s ostrým uhlom. Iní výrobcovia žiaľ tendujú k zaobleniu tejto časti na podobných modeloch McLarenov z éry reklamy Marlboro, čo následne modelári svojpomocne upravujú. 

Pravdepodobne z dôvodu absentujúcej licencie na tabakovú reklamu je model originálne vydaný bez týchto nápisov, avšak výrobca priložil do každého balenia celú sadu vodolepiek (decálov), ktoré si môže každý modelár sám manuálne aplikovať na model. 

Odporúčame model vystaviť na originálnom koženom podstavci a s akrylovou vitrínkou, ktorá dodáva modelu zaslúženú prémiovosť a navyše je esteticky príťažlivé nie len pre zberateľov automodelov. 

Tento model je už vypredaný, ale v našej ponuke si môžete nájsť mnoho ďalších modelov Lauda. pozrieť aktuálnu ponuku modelov

Na tomto videu si môžete pozrieť kolo na FOS s Jensonom Buttonom: